Lakossági ügyfelek
Vállalkozások

Tisztelt Ügyfelünk!

Mint bizonyára Ön is hallott már erről a hírekből, a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet (a Moratórium rendelet) alapján Ügyfeleink a Bankkal kötött hitel- és kölcsönszerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségük teljesítésére fizetési haladékot kaptak (ez a továbbiakban: a fizetési moratórium). Amennyiben valamely Ügyfelünk a fizetési moratóriummal élni kíván, nincs további teendője.  
 
Ügyfeleinknek ugyanakkor joga van valamennyi, Bankunkkal kötött hitel- és/vagy kölcsönszerződése, vagy csak egyes, Ön mint Adós által megjelölt hitel- és/vagy kölcsönszerződése tekintetében az eredeti szerződéses feltételek szerint teljesíteni.

A fizetési moratóriummal kapcsolatos további részletes tájékoztatást az alábbi linken talál: sberbank.hu/moratorium

Amennyiben Ön úgy dönt, hogy tovább fizetné hitelének/kölcsönének törlesztőrészletét, ezt a szándékát az itt található adatlap kitöltésével lehetősége van jelezni Bankunk felé. Az adatlap kitöltése csupán jelzésként, és nem a fizetési szándék megerősítéseként szolgál Bankunk felé,  a kért adatok megadását követően kollégáink visszahívják Önt, ahol lehetősége van rögzített telefonhívás keretében nyilatkozatot tenni Bankunk felé a fizetési szándéka megerősítéséről.

A nyilatkozattal Ön nem veszíti el azt a jogát, hogy a jogszabály által lehetővé tett fizetési moratórium igénybevételét 2020. december 31-éig ismételten kezdeményezze.
A fizetési szándékot megerősítő nyilatkozatot a hitel- és/vagy kölcsönszerződés adósa tehet, hiszen a kölcsön törlesztése az ő bankszámláján keresztül történik. Az Ön nyilatkozatát a Bank visszaigazolja. Amennyiben anyagi helyzetében nem várt nehézségek adódnának, később is dönthet úgy, hogy szüksége van a fizetési moratóriumra. A fizetés moratórium újbóli igénybevételére 2020. december 31-éig Önnek tehát lehetősége van azt követően is, hogy a fizetési szándékot megerősítő nyilatkozatot tett Bankunk felé, amely szándékot Önnek jeleznie kell Bankunk felé annak érdekében, hogy kérésének mielőbb eleget tehessünk. Természetesen amennyiben észleljük azt, hogy fizetési nehézsége adódhatott, Bankunk is felveszi Önnel a kapcsolatot, felhívva a figyelmét arra, hogy amennyiben a törlesztőrészlet terhelése egyenleg hiányában sikertelen, akkor a moratórium lép életbe.

Kérjük, hogy további információkért keresse fel a fentebb is hivatkozott sberbank.hu/moratorium oldalunkon található tájékoztatást is.Érdeklődjön a részletekről!

+36

*Kötelező mezők