Lakossági ügyfelek
Vállalkozások

Árfolyamok

Összes árfolyam megjelenítése

Kártyás konverzió árrése

 • Tisztelt Ügyfelünk!

  A Sberbank Magyarország Zrt. (a továbbiakban: Bank) a 924/2009/EK rendelet szerint ezúton tájékoztatja Önt a Bank által kibocsátott bankkártyákkal az Európai Gazdasági Térségen belül végzett vásárlások és készpénzfelvételek során felmerült átváltási díjakról az Európai Központi Bank (EKB) által kiadott legfrissebb rendelkezésre álló euro devizaárfolyamhoz képest számított százalékos árrés formájában.

  A Bank a vásárlások és készpénzfelvételek  során külön átváltási díjat nem számít fel, az átváltás a bankkártyaszerződés szerinti árfolyamon történik.

  A Bank által az adott napon elszámolt tranzakcióra vonatkozó árfolyam Európai Központi Bank árfolyamához viszonyított árrése:

  EUR eladási árfolyam EKB-hoz viszonyított árrése: 2,99%

  EUR vételi árfolyam EKB-hoz viszonyított árrése: 2,08%

  A Bankkártya Általános Szerződési Feltételek XI.2. pontja szerint a Bank mind a forintban, mind az idegen valutában felmerült Költéseket a Bankszámla devizanemébe átváltva számítja fel. Amennyiben a Tranzakció devizaneme eltér a Bankszámla devizanemétől, úgy a Tranzakció összegét a Kártyatársaság a saját árfolyamával váltja át a Bank elszámolási devizanemébe, majd ez az összeg kerül - szükség szerint -  átváltásra a Bank által jegyzett devizaárfolyamon a Bankszámla devizanemére.

  A Mastercard nemzetközi kártyatársaság az általa alkalmazott árfolyamokat az alábbi internetes oldalon teszi közzé:
  https://www.Mastercard.com/global/currencyconversion/index.html

  A Bank és a Kártyatársaság közötti elszámolási devizanem HUF vagy EUR lehet.

  2022. március 1.
  Sberbank Magyarország Zrt.