Lakossági ügyfelek
Vállalkozások

Tájékoztatás a SWIFT hozzáférésről

Tisztelt Ügyfelünk!

 

Mint arról bizonyára már értesült a sajtóból, az orosz-ukrán konfliktus súlyosbodása hatással van a gazdasági élet szereplőire is. Engedje meg, hogy ezúton tájékoztassuk Önt az alábbi tudnivalókról.

A legutóbbi fejlemények tükrében az Európai Unión belül megszületett egyes oroszországi bankok SWIFT rendszerből, és ezzel a nemzetközi fizetési műveletekből történő kizárására vonatkozó politikai akarat. A rendelkezés az oroszországi entitásokra és a hozzájuk rendelt orosz SWIFT kódokon keresztül csatlakozókra korlátozódik. A Sberbank Magyarország Zrt. magyar pénzforgalmi szolgáltatóként önálló, magyar SWIFT kóddal rendelkezik, és hozzáférését a nemzetközi fizetési rendszerhez a javasolt szankciós rendelkezések egyértelműen nem érintik.

A SWIFT rendszer a nemzetközi utalásokért felelős rendszer, amely a belföldi utalásokban nem vesz részt. A belföldi utalások a GIRO rendszereken keresztül történnek.

Kérjük, továbbra is kísérje figyelemmel weboldalunkat, ahol mindig megtalálja a legfrissebb információkat: www.sberbank.hu

Felmerülő kérdései esetén keressen minket elérhetőségeinken.

 

Budapest, 2022. 02. 27.

 

Tisztelettel:

Sberbank Magyarország Zrt.