Lakossági ügyfelek
Vállalkozások

Netbankunk új belépési és aláírási lehetőségekkel bővül

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2021. november 28-tól az eddig is rendelkezésre álló SMS jóváhagyás mellett már a Sberbank Mobilbank alkalmazás segítségével (QR kóddal, Biometrikus azonosítással és MPIN-el) is beléphetnek Netbank felületünkre, illetve a Netbankban indított tranzakcióikat is jóváhagyhatják az új funkciók segítségével.
Az új bejelentkezési és aláírási lehetőségek csak azon ügyfeleink számára lesznek elérhetőek, akik letöltötték és okostelefonjukon telepítették a Sberbank Mobilbank alkalmazást. 

Belépési képernyő
 

Mit jelent ez a gyakorlatban?

Ügyfeleink a bejelentkezés és tranzakció (vagy egyéb művelet) aláírása során választhat az új lehetőségek között.

Bejelentkezés QR kóddal

Amennyiben QR kóddal szeretné azonosítani magát:
•    A Netbank belépő oldalán kattintson a „Bejelentkezés QR kóddal” gombra.
•    Mobilkészülékén nyissa meg a Sberbank Mobilbank alkalmazást.
•    Az alkalmazáson belül válassza ki a „QR kód beolvasás” opciót.
•    Mobilkészüléke kamerájának segítségével olvassa be a Netbank képernyőjén megjelenő QR kódot, majd a készüléken biometrikus azonosítással (ujjlenyomat, Face ID) vagy MPIN-nel hagyja jóvá a bejelentkezést. 

Netbank képernyő                                                                                                        Mobil applikáció    
Bejelentkezés Biometria vagy MPIN használatával („Azonnali értesítéssel”)

Amennyiben Ön a Netbank azonosítójával szeretne bejelentkezni, az azonosító és a jelszó megadása után mobilkészülékére érkezni fog egy push üzenet („azonnali értesítés”).  Abban az esetben, ha nem érkezik meg a várt push üzenet és az nem látható a mobilkészülék értesítési sávjában, akkor lépjen be a Sberbank Mobilbank alkalmazásba és az applikáció főoldalán megtalálható „Azonnali értesítések” gomb használatával jóváhagyhatja a bejelentkezést biometrikus azonosítással (ujjlenyomat vagy Face ID), vagy MPIN kód megadásával.
A jóváhagyást követően mobilkészülékén megjelenik egy üzenet a sikeres belépésről, a Netbankon pedig megjelenik a kezdőoldal.
Ha sms azonosítással szeretne belépni, erre továbbra is van lehetősége. A „Bejelentkezés azonosítóval” gombra kattintás és sikeres azonosítás után lépjen a „Belépés SMS kóddal” menüre.Azonnali értesítés elküldve                            Mobil alkalmazás képernyői


Bejelentkezés SMS kód használatával
Tranzakció (és egyéb műveletek) jóváhagyásának folyamata

Netbankban végzett műveleteit ügyfeleink ezentúl QR kód és „Azonnali értesítés” segítségével (Biometrikus azonosítás vagy MPIN kód használatával) is jóváhagyhatják.

Tranzakció jóváhagyás lehetőségei
A Sberbank Mobilbank applikáció letölthető az alábbi applikáció boltokból: