Lakossági ügyfelek
Vállalkozások

Bankkártya érintéses limitemelés


Tisztelt Ügyfelünk!
 
 A jelenlegi járványhelyzetben egészségünk megóvása mindannyiunk kiemelt érdeke. A 60/2020.(III.23.) Korm. rendeletnek megfelelően az érintéses bankkártyás vásárlás eddig megszokott 5000 Ft-os értékhatárát mi is megemeltük 15.000 Ft-ra. Ezzel a változtatással minimalizáljuk a POS terminálok érintését. Természetesen az ügyfeleink egészségének védelme mellett, a pénzügyeik biztonsága is kiemelten fontos. Az újonnan bevezetett eljárás értelmében, ha az utolsó PIN kód kérés után történt vásárlások összértéke eléri a 45.000 forintot (150 eurót), akkor a következő vásárláskor automatikusan PIN kódot kér a rendszer.
A Korm. rendelet szerint az új értékhatár alkalmazását legkésőbb 2020. április 15-ig minden POS terminálon be kell vezetni.
Az átmeneti időszakban előfordulhat, hogy a POS terminál a tranzakció hitelesítésére nem PIN-kódot kér, hanem elutasítja azt, ilyenkor javasoljuk az ismételt próbálkozás során az érintő funkció használata helyett a chipes hitelesítés használatát, azaz a kártyát a POS terminálba helyezve meg kell ismételni a vásárlást.
 
Egészségünk megóvása közös felelősségünk!
 
Üdvözlettel:
 
Sberbank Magyarország Zrt.
 
2020.04.09.