Lakossági ügyfelek
Vállalkozások

Nem teljesítő lakossági jelzálogkölcsön követelések eladása

A Sberbank Magyarország Zrt. bejelenti, hogy nem teljesítő lakossági jelzálogkölcsön követelések eladásáról kötött megállapodást – az adós nem teljesítéséért való felelősség kizárásával (pro-soluto) – egy erre engedéllyel rendelkező magyarországi pénzügyi vállalkozással, az MKK Zrt.-vel. 

Az ügylet kizárólag magyar jelzálogkölcsönökből eredő egyedi nem teljesítő követeléseket érint. A tranzakció teljes bruttó követelésállománya mintegy 14,8 milliárd forintot (45,6 millió eurót) tesz ki. 

A Sberbank Magyarország Zrt.  számára a tranzakció lehetővé teszi, hogy hitelportfoliójának minőségét tovább javítsa, valamint, hogy erőforrásait és eszközeit még inkább magyarországi üzletmenetének fejlesztésére összpontosítsa. 
 A Sberbank Magyarország Zrt-ről: 
 
A Sberbank Magyarország Zrt. a Sberbank Europe AG leányvállalata, lakossági-, mikro-, KKV- és nagyvállalati ügyfeleknek nyújt teljes körű banki szolgáltatást Magyarországon. A bank 1993 óta működik sikeresen a magyar piacon. A bécsi központú Sberbank Europe csoport Európa 8 piacán van jelen: Ausztriában, BoszniaHercegovinában, Horvátországban, Csehországban, Magyarországon, Szlovéniában, Szerbiában és Németországban.