Lakossági ügyfelek
Vállalkozások

Bonum Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Bonum Befektetési egységekhez kötött életbiztosítás

Tájékoztatjuk, hogy az ERGO Életbiztosító Zrt., illetve az ERGO Versicherungen Aktiengesellschaft Magyarországi Fióktelepe 2019. július 1. napjától, a Magyar Nemzeti Bank határozata alapján a Generali Biztosító Zrt-re ruházta át biztosítási szerződéseit.
A Generali Biztosító Zrt. tehát a fenti nappal az ERGO Életbiztosító Zrt., illetve az ERGO Versicherungen Aktiengesellschaft Magyarországi Fióktelepe helyett biztosítóként vált a biztosítási szerződésének alanyává, illetve a biztosítási szerződésével kapcsolatos adatok tekintetében adatkezelővé. A személyes adatai kezelésére vonatkozó információkat a www.generali.hu honlapról elérhető adatkezelési tájékoztatóban találja meg.
A szerződések átruházása a már meglévő biztosítási szerződésére vonatkozó feltételeket egyebekben nem érinti, azok változatlan tartalommal hatályban maradnak.
Meglévő biztosítással rendelkező ügyfeleink a Generali 452-33-33-as telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatának 6. menüpontjában tájékozódhatnak a biztosítási szerződésükről.
Ezen biztosítási termék tekintetében új szerződés már nem köthető meg a Sberbank fiókjaiban.

Kamatadó előny
a kamatadó mértéke a szerződés létrejöttét követő 1-3. évben 15 %, 3. év elteltével 7,5%-os, 5. év elteltével pedig nulla, adómentes
Egyszeri díjfizetésű életbiztosítás, amely euróban fizethető
Széles termékpaletta
különböző euró eszközalapok, diverzifikált portfolió

Választható eszközalapok

Az euróban meghatározott eszközalapok listája
Kötvény domináns eszközalapok
Konzervatív kötvény domináns euró eszközalap
 
Vegyes eszközalapok
Kiegyensúlyozott vegyes euró eszközalap
Részvény domináns eszközalapok
Dinamikus részvény domináns euró eszközalap

 • A Magyar Nemzeti Bank megjelentette honlapján az Európai Értékpapír-piaci Hatóság (ESMA) által publikált Befektetési útmutatót, amely bemutatja a befektetési szolgáltatások típusait és jellemzőit. Ez az anyag elmagyarázza az előzetes tájékozódási kötelezettség keretében felmérendő alkalmasság és megfelelés célját, hangsúlyozva, hogy a tesztekhez történő információszolgáltatás elsődlegesen a befektető érdeke. Kérjük befektetési döntései előtt figyelmesen olvassa el a Befektetési útmutatót, amelyet a Kapcsolódó linkek és dokumentumoknál olvashat el.
 • A befektetési egységekhez kötött életbiztosítások befektetési egységeinek árfolyamáról és az eszközalapok nettó eszközértékéről a Kapcsolódó linkek és dokumentumok között tájékozódhat. A feltüntetett múltbéli teljesítményből nem vonható le semmilyen következtetés a jövőben várható, elérhető hozamokkal kapcsolatosan, és nem jelent garanciát az eszközalap jövőbeli teljesítményére nézve. Az eszközalapok befektetési kockázatot hordoznak magukban. A befektetési egységek árfolyama csökkenhet, illetve növekedhet, ez az általuk közvetített hozam csökkenését vagy növekedését is eredményezheti. Nincs garancia arra vonatkozóan, hogy az eszközalap eléri a kitűzött teljesítményt. A számított hozamadatok tájékoztató jellegűek, adózás előttiek és nem tartalmazzák a biztosító által érvényesített költségeket.

Igénylési feltételek

 • Minden 18-70 éves magánszemély igényelheti
 • Minimális díj 10.000 EUR

Termékjellemzők

 • Befektetés időtávja: 5 évre választható, amely további 5 évre, de legfeljebb a biztosított 75 éves koráig meghosszabbítható.
 • A biztosítás lejártakor a szerződő számlájának aktuális értékét, míg a biztosított halála esetén az aktuális érték 105%-át fizeti ki a Biztosító, de legalább a minimális biztosítási összeget, mely az egyszeri díj 105%-a. Ez az összeg részleges visszavásárlás esetén arányosan csökken.
 • Felszámított költségek:
  A vagyonarányos költség az aktuális érték 1,75%-a évente. Ennek 1/12-ed részét havonta érvényesíti a biztosító. A biztosítási védelem költsége a biztosítás tartama közben a befektetés aktuális értékéből kerül levonásra. A pénzkivonás költsége az 1. biztosítási évben 2,5%, a 2. biztosítási évben 2,0%, a 3. biztosítási évben 1,5%, a 4. biztosítási évben 1,0%, az 5. biztosítási évben 0,5%, de valamennyi esetben legalább 40 €.
 • A tartam végén az aktuális érték kerül kifizetésre az aktuális Szja törvény szerint kamatadó és EHO mentesen.
 • A védelem kibővíthető baleseti halálra és baleseti eredetű maradandó egészségkárosodásra, valamint kockázati életbiztosításra szóló kiegészítő biztosításokkal is, amelyek további anyagi segítséget nyújtanak a különböző élethelyzetekben.
 • A Bonum befektetési egységekhez kötött életbiztosítást az ERGO Életbiztosító Zrt. függő biztosításközvetítő ügynökeként a Sberbank, a biztosítási szolgáltatást az ERGO Életbiztosító Zrt. nyújtja.

Mi szükséges az igényléshez?

 • Az igényléshez mindössze a leendő Szerződő személyazonosításra alkalmas igazolványa szükséges, így a megtakarítás pár perc alatt elindítható.

Hogyan lehet igényelni a Bonum befektetési egységekhez kötött életbiztosítást

 • A Bonum befektetési egységekhez kötött életbiztosítási szolgáltatás személyesen bármely Sberbank bankfiókban igényelhető. Időpont egyeztetésért kérjük, hívja a 06 40 41 42 43-as telefonszámot munkanapokon 8 és 16 óra között.

Panasz- és igénybejelentés

 • A Biztosítóval együttműködve folyamatosan arra törekszünk, hogy ügyfeleinket a legmagasabb színvonalon, igényeiknek megfelelve szolgáljuk ki. Célunk, hogy ügyfeleink elvárásait még jobban megismerve, és azt szem előtt tartva folyamatosan fejlesszük termékeinket, szolgáltatásainkat, üzleti folyamatainkat.
 • Amennyiben Ön igénybejelentéssel vagy panasszal kívánna élni az ERGO Életbiztosító Zrt. szolgáltatásával kapcsolatban, úgy azt az alábbi elérhetőségeken teheti meg:
 • levél: ERGO Életbiztosító Zrt. és ERGO Versicherung Fióktelepe, 1428 Budapest, Pf. 5.
 • Fax: +36 1 877 1110
 • e-mail: ergo@ergo.huÉrdeklődjön a részletekről!

+36

*Kötelező mezők

Az igénylés menete három lépésben

Regisztráció

Töltse ki az adatlapot otthonról, kényelmesen!

Kapcsolatfelvétel

Hamarosan felkeressük Önt a megadott elérhetőségeken.

Találkozó

Keresse fel bankfiókunkat, hogy véglegesítse igénylését!

Fair számlacsomag

Fair számlacsomag

Méltányos, és az is marad. Számlaforgalmával arányos, átlátható kedvezményeket kínálunk, a fair play jegyében. Mert szerintünk csak így érdemes.

Tovább

Fair Adósságcsökkentő hitel

Fair Adósságcsökkentő hitel

Van, amiből érdemes minél többet beszerezni – az adósság nem ilyen. Csökkentse a Fair Adósságcsökkentő hitellel!

Tovább

Tartós Befektetési Számla

Tartós Befektetési Számla

Forduljon hozzánk, ha megtakarításaiból a legtöbbet szeretné kihozni. Legyen ez egy igazi, gyümölcsöző barátság kezdete!

Tovább

Sberbank Életbiztosítás

Sberbank Életbiztosítás

Kiszámítható segítség minden élethelyzetben.

Tovább