Lakossági ügyfelek
Vállalkozások

Sberbank Életbiztosítás

Érdemes szeretteiről gondoskodni!

Tájékoztatjuk, hogy az ERGO Életbiztosító Zrt., illetve az ERGO Versicherungen Aktiengesellschaft Magyarországi Fióktelepe 2019. július 1. napjától, a Magyar Nemzeti Bank határozata alapján a Generali Biztosító Zrt-re ruházta át biztosítási szerződéseit.
A Generali Biztosító Zrt. tehát a fenti nappal az ERGO Életbiztosító Zrt., illetve az ERGO Versicherungen Aktiengesellschaft Magyarországi Fióktelepe helyett biztosítóként vált a biztosítási szerződésének alanyává, illetve a biztosítási szerződésével kapcsolatos adatok tekintetében adatkezelővé. A személyes adatai kezelésére vonatkozó információkat a www.generali.hu honlapról elérhető adatkezelési tájékoztatóban találja meg.
A szerződések átruházása a már meglévő biztosítási szerződésére vonatkozó feltételeket egyebekben nem érinti, azok változatlan tartalommal hatályban maradnak.
Meglévő biztosítással rendelkező ügyfeleink a Generali 452-33-33-as telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatának 6. menüpontjában tájékozódhatnak a biztosítási szerződésükről.
Ezen biztosítási termék tekintetében új szerződés már nem köthető meg a Sberbank fiókjaiban.

Kiszámítható biztosítási díjak, 70 éves korig*  
Daganatos megbetegedések és további 16 kritikus megbetegedés esetén is felhasználható 
Igényekhez igazodó biztosítási összegek 
Nemzetközi hátterű biztosítási partner – ERGO Biztosítási Csoport 
Asszisztencia: daganatos megbetegedés esetén orvosi konzultáció és pontos diagnózis-felállítás 
Egyszerű és gyors igénylés 
a bankfiókokban  

a Sberbank életbiztosítás védelmet nyújt:

Bármely okból bekövetkező halál esetén

 • Váratlan események sajnos bármelyik család életében bekövetkezhetnek. Nehéz erre    felkészülni, mégis jó, ha szeretteink részére legalább az anyagi biztonságot tudjuk biztosítani.        Bármely okból bekövetkező halál esetén a Biztosító kifizeti a biztosítási összeget az Örökösének,    vagy az Ön által megjelölt Kedvezményezett(ek) részére.

Daganatos betegség gyanúja esetén

 • A Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) kutatása szerint a daganatos betegségek egyharmada gyógyítható lenne az időben történő diagnoszti-zálással és a megfelelő kezeléssel. Bővített csomagban daganatos betegség gyanúja esetén az Asszisztencia szolgáltatás keretén belül a Biztosító partnere állapotfelmérő szakorvosi konzultációt végez, segít megszervezni a szükséges orvosi vizsgálatokat a pontos diagnózis felállításáért, ami átlagosan 8-12 munkanap. Ezután további szakorvosi konzultációra nyílik lehetőség.

16 kritikus betegség** bekövetkezése esetén

 • Bővített csomagunk választása esetén a Biztosító 16 gyakori kritikus betegség diagnosztizálását követően kifizeti Önnek a biztosítási összeget, megteremtve ezzel a megfelelő orvosi ellátás költségének fedezetét.

A Sberbank Életbiztosítás szolgáltatási csomagjai:

A Sberbank Életbiztosítás egyes Biztosítottra vonatkozó havidíjai, melynek megfizetését a Biztosított a csatlakozáskor a Banktól átvállalja:


Kritikus betegségekre vonatkozó biztosítási esemény bekövetkezése esetén a Kockázati életbiztosítás biztosítási összege a különös feltételek A. I. 3. és B. III. 3. pontja alapján a felére csökken, a kritikus betegségekre vonatkozó kiegészítő biztosítás pedig a különös feltételek B. III. 4. pontja alapján megszünik a biztosítási esemény bekövetkezésének napján. 

Igénylési feltételek 

Biztosított lehet 70 éves koráig minden természetes személy, aki:

 • Csatlakozáskor 18 és 65 év közötti életkorú
 • Nem részesül a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló jogszabály szerinti saját jogú nyugellátásban
 • Nem rendelkezik legalább 40%-os mértéket elérő egészségi állapot-károsodással
 • A Sberbanknál forintfizetési számlaszerződéssel rendelkezik

Mi a szolgáltatási igénybejelentés menete?

 • A Sberbank az életbiztosítást az ERGO Életbiztosító Zrt. függő biztosításközvetítő ügynökeként nyújtja.
 • A biztosítási eseményt és a szolgáltatási igényt annak bekövetkeztétől számított 15 napon belül a Biztosítónál kell bejelenteni a Bank és a Biztosító honlapjáról letölthető, vagy a Biztosító Ügyfélszolgálatán beszerezhető (ERGO Életbiztosító Zrt. 1082 Budapest, Futó utca 47-53. III. emelet) Szolgáltatási Igénybejelentő nyomtatványon.
 • Kérjük, hogy a kitöltött igénybejelentő lapot és a mellékelt dokumentumokat a +36 1 877 1110 számra faxolja el, vagy küldje el aláírva, szkennelve az ergo@ergo.hu email címre.
 • Amennyiben bejelentését postán szeretné továbbítani, megteheti a következő címre: ERGO Életbiztosító Zrt. 1428 Budapest, Pf. 5. A biztosítási szolgáltatással kapcsolatos kérdése esetén a Biztosító Ügyfélszolgálata nyújt tájékoztatást a +36 1 877 1111-es telefonszámon. A Biztosító munkatársai munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között fogadják hívását. A Biztosító az igény elbíráláshoz szükséges valamennyi irat beérkezését követő 15 munkanapon belül teljesít a Kedvezményezett részére. A Biztosító mindig írásban értesíti Önt az elbírálás eredményéről.

Melyek a főbb mentesülések és kizárások?

A Biztosító nem nyújt szolgáltatást, ha

 • a biztosítási esemény a Biztosítottnak a kockázatviselés kezdetét követő két éven belül elkövetett öngyilkossága miatt következett be;
 • a biztosítási esemény a Biztosított szándékosan elkövetett súlyos bűncselekménye folytán, azzal okozati összefüggésben következett be;
 • a Biztosított kritikus betegsége - amely a fedezet hatálybalépése előtt bármikor előfordult - a kiegészítő biztosítás hatálya alatt ismét bekövetkezett;
 • a biztosítási esemény a kockázatviselés első öt évében a kockázatviselés kezdetét megelőző három éven belül diagnosztizált vagy gyógykezelt betegsége miatt, azzal ok-okozati összefüggésben következett be (ez a kizárás csak akkor érvényesül, ha nincs egészségi kockázatelbírálás). Az ötödik évet követően a Biztosító nem vizsgálja a csatlakozás előtt fennálló meglévő betegségek és a biztosítási események közötti ok-okozati összefüggést;
 • a biztosítási esemény a Biztosított ittas állapotával, alkoholizmusával, kábító vagy bódító szerek használatával okozati összefüggésben következett be.

 • Jelen rövidített tájékoztató a csoportos életbiztosítás fontosabb jellemzőit tartalmazza, a közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek. A jelen tájékoztató nem minősül biztosítás ajánlásának, ajánlattételi felhívásnak vagy biztosítási tanácsadásnak. A biztosítás részletes feltételeiről, a biztosító mentesülésének eseteiről, felelősségének kizárásáról és további fontos információkról részletes felvilágosítást a Biztosítási Feltételekben talál. A Sberbank Életbiztosítás igénylése opcionális.
  *A Biztosító a biztosítási díjat módosíthatja, ha a díjkalkuláció alapját képező statisztikákban jelentős változás történik. A változtatásról a Biztosító a Szerződőt és a Biztosítottat a változtatás hatályba lépése előtt legalább 60 nappal írásban tájékoztatja. A Biztosító az egyes biztosítási fedezetre nézve a biztosítási fedezet tartama alatt a kezdeti díjhoz képest összesen 20%-os mértékű díjemelést tehet.
  **Kritikus betegségek: rosszindulatú daganatos betegség; szívizomelhalás (szívinfarktus); agyi érkatasztrófa; életfontosságú szerv átültetése első alkalommal; szívkoszorúér-pótlás műtéti megoldása; szívbillentyűcsere; súlyos érműtét (aortán végzett műtét); végstádiumú veseelégtelenség; bénulás; látás elvesztése; sclerosis multiplex; Alzheimer-kór; vértranszfúzió következtében szerzett immunhiányos betegség (AIDS); egészségügyi dolgozók szerzett immunhiányos betegsége (AIDS); végtagok elvesztése; Parkinson-kór.Érdeklődjön a részletekről!

+36

*Kötelező mezők

Az igénylés menete három lépésben

Regisztráció

Töltse ki az adatlapot otthonról, kényelmesen!

Kapcsolatfelvétel

Hamarosan felkeressük Önt a megadott elérhetőségeken.

Találkozó

Keresse fel bankfiókunkat, hogy véglegesítse igénylését!

Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás

Szóljanak a nyugdíjas évek a megérdemelt pihenésről, nyugalomról és biztonságról!

Tovább

Fair Expressz személyi kölcsön

Fair Expressz személyi kölcsön

Gyors és biztos megoldást keres? Ne keressen tovább!

Tovább

Fair számlacsomag

Fair számlacsomag

Van, amiből érdemes minél többet beszerezni – az adósság nem ilyen. Csökkentse a Fair Adósságcsökkentő hitellel!

Tovább

Tartós Betéti Szerződés

Tartós Betéti Szerződés

A legjobb értelemben vett hosszú távú elköteleződés! Hosszabb futamidő, magasabb hozam.

Tovább