Lakossági ügyfelek
Vállalkozások

Sberbank Életbiztosítás

Érdemes szeretteiről gondoskodni!

Tájékoztatjuk, hogy az ERGO Életbiztosító Zrt., illetve az ERGO Versicherungen Aktiengesellschaft Magyarországi Fióktelepe 2019. július 1. napjától, a Magyar Nemzeti Bank határozata alapján a Generali Biztosító Zrt-re ruházta át biztosítási szerződéseit.
A Generali Biztosító Zrt. tehát a fenti nappal az ERGO Életbiztosító Zrt., illetve az ERGO Versicherungen Aktiengesellschaft Magyarországi Fióktelepe helyett biztosítóként vált a biztosítási szerződésének alanyává, illetve a biztosítási szerződésével kapcsolatos adatok tekintetében adatkezelővé. A személyes adatai kezelésére vonatkozó információkat a www.generali.hu honlapról elérhető adatkezelési tájékoztatóban találja meg.
A szerződések átruházása a már meglévő biztosítási szerződésére vonatkozó feltételeket egyebekben nem érinti, azok változatlan tartalommal hatályban maradnak.
Meglévő biztosítással rendelkező ügyfeleink a Generali 452-33-33-as telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatának 6. menüpontjában tájékozódhatnak a biztosítási szerződésükről.
Ezen biztosítási termék tekintetében új szerződés már nem köthető meg a Sberbank fiókjaiban.

Kiszámítható biztosítási díjak, 70 éves korig*  
Daganatos megbetegedések és további 16 kritikus megbetegedés esetén is felhasználható 
Igényekhez igazodó biztosítási összegek 
Nemzetközi hátterű biztosítási partner – ERGO Biztosítási Csoport 
Asszisztencia: daganatos megbetegedés esetén orvosi konzultáció és pontos diagnózis-felállítás 
Egyszerű és gyors igénylés 
a bankfiókokban  

a Sberbank életbiztosítás védelmet nyújt:

Bármely okból bekövetkező halál esetén

 • Váratlan események sajnos bármelyik család életében bekövetkezhetnek. Nehéz erre    felkészülni, mégis jó, ha szeretteink részére legalább az anyagi biztonságot tudjuk biztosítani.        Bármely okból bekövetkező halál esetén a Biztosító kifizeti a biztosítási összeget az Örökösének,    vagy az Ön által megjelölt Kedvezményezett(ek) részére.

Daganatos betegség gyanúja esetén

 • A Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) kutatása szerint a daganatos betegségek egyharmada gyógyítható lenne az időben történő diagnoszti-zálással és a megfelelő kezeléssel. Bővített csomagban daganatos betegség gyanúja esetén az Asszisztencia szolgáltatás keretén belül a Biztosító partnere állapotfelmérő szakorvosi konzultációt végez, segít megszervezni a szükséges orvosi vizsgálatokat a pontos diagnózis felállításáért, ami átlagosan 8-12 munkanap. Ezután további szakorvosi konzultációra nyílik lehetőség.

16 kritikus betegség** bekövetkezése esetén

 • Bővített csomagunk választása esetén a Biztosító 16 gyakori kritikus betegség diagnosztizálását követően kifizeti Önnek a biztosítási összeget, megteremtve ezzel a megfelelő orvosi ellátás költségének fedezetét.

A Sberbank Életbiztosítás szolgáltatási csomagjai:

A Sberbank Életbiztosítás egyes Biztosítottra vonatkozó havidíjai, melynek megfizetését a Biztosított a csatlakozáskor a Banktól átvállalja:


Kritikus betegségekre vonatkozó biztosítási esemény bekövetkezése esetén a Kockázati életbiztosítás biztosítási összege a különös feltételek A. I. 3. és B. III. 3. pontja alapján a felére csökken, a kritikus betegségekre vonatkozó kiegészítő biztosítás pedig a különös feltételek B. III. 4. pontja alapján megszünik a biztosítási esemény bekövetkezésének napján. 

Igénylési feltételek 

Biztosított lehet 70 éves koráig minden természetes személy, aki:

 • Csatlakozáskor 18 és 65 év közötti életkorú
 • Nem részesül a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló jogszabály szerinti saját jogú nyugellátásban
 • Nem rendelkezik legalább 40%-os mértéket elérő egészségi állapot-károsodással
 • A Sberbanknál forintfizetési számlaszerződéssel rendelkezik

Mi a szolgáltatási igénybejelentés menete?

 • A Sberbank az életbiztosítást az ERGO Életbiztosító Zrt. függő biztosításközvetítő ügynökeként nyújtja.
 • A biztosítási eseményt és a szolgáltatási igényt annak bekövetkeztétől számított 15 napon belül a Biztosítónál kell bejelenteni a Bank és a Biztosító honlapjáról letölthető, vagy a Biztosító Ügyfélszolgálatán beszerezhető (ERGO Életbiztosító Zrt. 1082 Budapest, Futó utca 47-53. III. emelet) Szolgáltatási Igénybejelentő nyomtatványon.
 • Kérjük, hogy a kitöltött igénybejelentő lapot és a mellékelt dokumentumokat a +36 1 877 1110 számra faxolja el, vagy küldje el aláírva, szkennelve az ergo@ergo.hu email címre.
 • Amennyiben bejelentését postán szeretné továbbítani, megteheti a következő címre: ERGO Életbiztosító Zrt. 1428 Budapest, Pf. 5. A biztosítási szolgáltatással kapcsolatos kérdése esetén a Biztosító Ügyfélszolgálata nyújt tájékoztatást a +36 1 877 1111-es telefonszámon. A Biztosító munkatársai munkanapokon 8.00 és 16.00 óra között fogadják hívását. A Biztosító az igény elbíráláshoz szükséges valamennyi irat beérkezését követő 15 munkanapon belül teljesít a Kedvezményezett részére. A Biztosító mindig írásban értesíti Önt az elbírálás eredményéről.

Melyek a főbb mentesülések és kizárások?

A Biztosító nem nyújt szolgáltatást, ha

 • a biztosítási esemény a Biztosítottnak a kockázatviselés kezdetét követő két éven belül elkövetett öngyilkossága miatt következett be;
 • a biztosítási esemény a Biztosított szándékosan elkövetett súlyos bűncselekménye folytán, azzal okozati összefüggésben következett be;
 • a Biztosított kritikus betegsége - amely a fedezet hatálybalépése előtt bármikor előfordult - a kiegészítő biztosítás hatálya alatt ismét bekövetkezett;
 • a biztosítási esemény a kockázatviselés első öt évében a kockázatviselés kezdetét megelőző három éven belül diagnosztizált vagy gyógykezelt betegsége miatt, azzal ok-okozati összefüggésben következett be (ez a kizárás csak akkor érvényesül, ha nincs egészségi kockázatelbírálás). Az ötödik évet követően a Biztosító nem vizsgálja a csatlakozás előtt fennálló meglévő betegségek és a biztosítási események közötti ok-okozati összefüggést;
 • a biztosítási esemény a Biztosított ittas állapotával, alkoholizmusával, kábító vagy bódító szerek használatával okozati összefüggésben következett be.

 • Jelen rövidített tájékoztató a csoportos életbiztosítás fontosabb jellemzőit tartalmazza, a közölt információk kizárólag tájékoztató jellegűek. A jelen tájékoztató nem minősül biztosítás ajánlásának, ajánlattételi felhívásnak vagy biztosítási tanácsadásnak. A biztosítás részletes feltételeiről, a biztosító mentesülésének eseteiről, felelősségének kizárásáról és további fontos információkról részletes felvilágosítást a Biztosítási Feltételekben talál. A Sberbank Életbiztosítás igénylése opcionális.
  *A Biztosító a biztosítási díjat módosíthatja, ha a díjkalkuláció alapját képező statisztikákban jelentős változás történik. A változtatásról a Biztosító a Szerződőt és a Biztosítottat a változtatás hatályba lépése előtt legalább 60 nappal írásban tájékoztatja. A Biztosító az egyes biztosítási fedezetre nézve a biztosítási fedezet tartama alatt a kezdeti díjhoz képest összesen 20%-os mértékű díjemelést tehet.
  **Kritikus betegségek: rosszindulatú daganatos betegség; szívizomelhalás (szívinfarktus); agyi érkatasztrófa; életfontosságú szerv átültetése első alkalommal; szívkoszorúér-pótlás műtéti megoldása; szívbillentyűcsere; súlyos érműtét (aortán végzett műtét); végstádiumú veseelégtelenség; bénulás; látás elvesztése; sclerosis multiplex; Alzheimer-kór; vértranszfúzió következtében szerzett immunhiányos betegség (AIDS); egészségügyi dolgozók szerzett immunhiányos betegsége (AIDS); végtagok elvesztése; Parkinson-kór.Érdeklődjön a részletekről!

+36

*Kötelező mezők

Az igénylés menete három lépésben

Regisztráció

Töltse ki az adatlapot otthonról, kényelmesen!

Kapcsolatfelvétel

Hamarosan felkeressük Önt a megadott elérhetőségeken.

Találkozó

Keresse fel bankfiókunkat, hogy véglegesítse igénylését!

Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítás

Szóljanak a nyugdíjas évek a megérdemelt pihenésről, nyugalomról és biztonságról!

Tovább

Fair Expressz személyi kölcsön

Gyors és biztos megoldást keres? Ne keressen tovább!

Fair számlacsomag

Fair számlacsomag

Van, amiből érdemes minél többet beszerezni – az adósság nem ilyen. Csökkentse a Fair Adósságcsökkentő hitellel!

Tovább

Tartós Betéti Szerződés

Tartós Betéti Szerződés

A legjobb értelemben vett hosszú távú elköteleződés! Hosszabb futamidő, magasabb hozam.

Tovább