Lakossági ügyfelek
Vállalkozások

Tisztelt Ügyfelünk!

A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet (a Moratórium rendelet) alapján Ügyfeleink a Bankkal kötött hitel- és kölcsönszerződésből eredő tőke-, kamat-, illetve díjfizetési kötelezettségük teljesítésére fizetési haladékot kaptak (ez a továbbiakban: a fizetési moratórium). Amennyiben valamely Ügyfelünk a fizetési moratóriummal élni kíván, nincs további teendője.  

Ügyfeleinknek ugyanakkor joga van valamennyi, Bankunkkal kötött hitel- és/vagy kölcsönszerződése, vagy csak egyes, Ön mint Adós által megjelölt hitel- és/vagy kölcsönszerződése tekintetében az eredeti szerződéses feltételek szerint teljesíteni.
 
Amennyiben Ön úgy dönt, hogy tovább fizetné vállalkozása hitelének/kölcsönének törlesztőrészletét, ezt a szándékát az itt található adatlap kitöltésével lehetősége van jelezni Bankunk felé. Az adatlap kitöltése csupán jelzésként, és nem a fizetési szándék megerősítéseként szolgál Bankunk felé, a kért adatok megadását követően kollégáink visszahívják Önt, ahol lehetősége van rögzített telefonhívás keretében nyilatkozatot tenni Bankunk felé a fizetési szándéka megerősítéséről.

A fizetési szándékot megerősítő nyilatkozattal vállalkozása nem veszíti el azt a jogát, hogy a jogszabály által lehetővé tett fizetési moratórium igénybevételét 2020. december 31-éig ismételten kezdeményezze. A nyilatkozat megtétele után a fizetési moratórium időszakában módosíthatja döntését és kérheti a hitel- és/vagy kölcsöntörlesztés ismételt felfüggesztését, amennyiben a vállalkozás pénzügyi helyzetében nem várt nehézségek adódnának, továbbá később is dönthet úgy, hogy nincs szüksége moratóriumra, kilép abból, és tovább fizetné törlesztőrészleteit.

A fizetési moratóriummal kapcsolatos további tájékoztatást az alábbi linken talál: sberbank.hu/moratoriumÉrdeklődjön a részletekről!

+36

*Kötelező mezők